ОСВІТА ТА РОЗВИТОК ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ

науково-методичний журнал

 

З 24 лютого 2022 року триває широкомасштабне вторгнення російських агресорів в Україну. Варвари обстрілюють та руйнують ключові об’єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл, безжалісно знищують цивільне населення, по-звірячому катують, ґвалтують вбивають жінок і навіть дітей. 

Попри найстрашніші випробування, що випали на долю нашої країни, ми продовжуємо працювати. У нас немає звичайних буднів, вихідних чи свят. У нас є суворі дні війни. І кожен із нас працює на своєму місці: Збройні сили України захищають нашу землю, наші життя та домівки, український уряд і дипломати гідно відстоюють нашу країну на міжнародному рівні, вчителі продовжують навчати, лікарі під час обстрілів проводять найскладніші операції, цілодобово працюють волонтери, рятувальні служби, поліція, касири, аптекарі, пекарі, працівники пошти. Увесь непереборний український народ згуртовано чинить спільний опір російській агресії, відповідаючи на вторгнення окупантів своїм героїзмом, солідарністю, взаємодопомогою, патріотизмом. Сьогодні Україна – символ незламності, стійкості та хоробрості, а українці, як зазначає Президент України В. О. Зеленський, – міцний народ сталевої країни, який захищає своє, свою землю і не віддасть окупанту жодного клаптика рідної землі, жодного відсотка своєї свободи.

 

Ми, у свою чергу, усвідомлюючи необхідність професійної підтримки для учнів, вчителів і батьків, працюємо для того, щоб донести наукове слово, яке, не дивлячись ні на що, має жити і розвиватися.

 

Наш журнал виходить заради наших дітей – нашого майбутнього і цвіту нації. Жорстока реальність довкола залишає у дітей глибокі травми на все життя. Війна перевернула життя мільйонів дітей нищівним чином. Війна спричинила одне з широкомасштабних переміщень дітей з часів Другої світової війни, ознаменувавши зловісну віху, жахливі наслідки якої можуть відчувати щонайменше кілька наступних поколінь. Ми робимо все для того, щоб захистити дитячі душі та дитячі знання, розвивати різні напрями освітньої діяльності, щоб наші діти своїм розумом і талантами продовжували розбудовувати вільну, незалежну, міцну, квітучу країну, якою вже пишається увесь світ, щоб надати можливість нашим дітям реалізувати власний потенціал, щоб одного дня вони могли зробити світ кращим…

 

Науковий редактор, Аніщенко Н. В.

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

 

Щоквартальний науково-методичний журнал "Освіта та розвиток обдарованої особистості" ліцензується відповідно до

Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 License International (CC BY-NC-SA 4.0)
© ІНСТИТУТ ОБДАРОВАНОЇ ДИТИНИ НАПН УКРАЇНИ, 2019-2023